top of page
  • Writer's pictureritodenesdetajata

Model Scrisoare Medicala: Tot ce trebuie să știți despre scrisorile medicale în România



Parcursul nu este însă unul direct. Nu poți merge direct la psiholog cu gândul că ședințele ți se vor deconta. Nu poți merge nici măcar la medicul de familie ca să-ți dea o scrisoare medicală prin care să-ți recomande psihoterapie. Doar un medic specialist îți poate recomanda, ca parte integrantă a procesului terapeutic, ședințe de psihoterapie.


De exemplu, dacă un medic neurolog are la dispoziție 90 de puncte pe zi, el va trebui să decidă cum le va împărți pacienților săi în funcție de nevoi. În primul rând, va trebui să aleagă dacă își va trimite pacientul la psiholog, logoped sau la kinetoterapeut. În al doilea rând, va trebui să decidă căruia dintre pacienții lui îi va da scrisoare medicală către, să spunem, psiholog, având în vedere că nu poate deconta cheltuielile pentru mai mult de trei persoane pe zi.




Model Scrisoare Medicala



Te duci la psihiatru și, dacă el va considera că problema ta este destul de importantă încât să te trimită la psiholog în limita celor trei pacienți pe zi, îți va da scrisoare medicală. Cu scrisoarea medicală nu poți merge la un psiholog ales de tine, ci doar la unul cu care medicul psihiatru are contract. Stabilești o întâlnire cu psihologul și, dacă are locuri libere, îi duci scrisoarea medicală și începi terapia.


Persoanele care sunt in evidenta cu: diabet zaharat, boli cardiovascular, boli psihice, epilepsie sau alte boli cronice trebuie sa prezinte scrisoare medicală de la medicul specialist curant.


O îmbolnăvire gravă sau o demitere pentru c-a vorbit cu presa ar fi ultimele lucruri de care ar avea nevoie. Fără să aibă prea mult de ales, a început să-și întocmească dosarul. Deși exista o cerere tip, era concepută doar pentru angajații cu copii sub 14 ani. Așa că a fost nevoită să conceapă ea un model nou de cerere, în care să-și menționeze afecțiunile, dar și familia, pentru că autoritățile nu s-au gândit și la categoriile vulnerabile din punct de vedere medical. O dovadă în acest sens este și ordinul de ministru care reglementează aplicarea legii privind telemunca și din care aceste categorii de persoane lipsesc.


2ff7e9595c


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Baixe o foxit apk download mod

Baixe Foxit APK Download Mod: Como Obter o Melhor Editor de PDF para Android Se você está procurando um editor de PDF poderoso e fácil de usar para o seu dispositivo Android, considere baixar o Foxit

bottom of page